Hedera Helix

Hedera helix är ett utmärkt val för gröna fasader och är också en inhemsk art bland annat i Europa. Den är flerårig och växer året runt. Eftersom den kan skäras till en specifik form kan den användas som en skiljevägg eller för att svämma över ett annat område.

Hedera helix är en snabbväxande, tålig, vintergrön buske som kan tränas till en solid platta. Stjälkarna och bladen är täckta med en vaxartad beläggning som gör dem resistenta mot herbicider. Den odlas ofta som en släpande marktäckare, även om murgröna kan bli upp till 15 till 30 fot lång. Förutom att göra en lämplig skiljevägg kan murgrönan även användas som marktäckare och kapas till valfri längd.

Om du vill odla murgröna som häckväxt måste du vara uppmärksam på vattning. Murgröna behöver inte blötläggas dagligen, men den bör vattnas regelbundet. Det bör också vara väldränerat – för mycket vatten kan leda till ruttnande rötter och sjukdomar. Om du planerar att odla murgröna som staket eller häck, vill du skydda den från solen, men ändå se till att den får mycket fukt.

Hedera helix är en medlem av murgrönasläktet och är infödd i stora delar av Europa. Den odlas ofta i trädgårdar och på träda och har blivit en naturaliserad art i många regioner utanför dess ursprungliga utbredningsområde. Hedera helix är en naturaliserad växt, vilket gör den till ett utmärkt val som mellanvägg för din trädgård. Besök vår hemsida för mer information.